TISDAG 7 MARS 2017

Kraftig ökning för restaurangVeckan i Lidköping

RestaurangVeckan i Lidköping visar en kraftig ökning jämfört med premiären ifjol. När antalet sålda menyer nu har räknats samman av de 13 deltagande resturangerna slås fjolårets siffra med råge, totalt 3 300 menyer har sålts jämfört med 2 000 år 2016.

Liksom ifjol arrangerades RestaurangVeckan under vecka 8, dvs 20-24 februari, en tid på året som normalt sett är ganska lugn för de flesta i restaurangbranschen.

Konceptet är enkelt – alla deltagande restauranger erbjuder gästerna två rätter, förrätt och huvudrätt, för totalt 200 kronor. I vissa fall en rejäl rabatt jämfört med ordinarie pris.

Alla restauranger vittnar om fler kunder än en vanlig vecka. Mest märktes detta under tisdagen och torsdagen. Ett par resturanger hade fullbokat hela veckan.

Intressant att notera är att det var framför allt åldersgrupperna från 30 år och uppåt som kom ut på krogen mer än vanligt den här veckan. Restaurangerna vittnar om att det i de här åldrrna var många par och kompisgäng som passade på att gå ut och ha en trevlig kväll.

Bakom arrangemanget står Tillväxt Lidköping tillsammans med de deltagande restaurangerna The View, Feeling, Stadshotellet, Josefs, Italia, Bakgårn, Skafferiet, Pitchers, O ´Learys, Troja, Milano, Rhodos och Melbygatans.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun