TISDAG 28 FEBRUARI 2017

Fettisdagen 2017: idag äter drygt varannan svensk en semla

Idag på fettisdagen planerar drygt varannan svensk (56 %) att äta en semla. Tre av fyra (75 %) föredrar en klassisk semla med mandelmassa och vispgrädde. Bland de som vill testa en ny variant ligger prinsess-semlan i topp, tätt följd av wienersemlan och semmelwrapen. I Arlas kampanj Stans Bästa Semla har svenska folket själva utsett landets bästa semlor. Totalt har 47 317 personer röstat.

I Arlas digitala kampanj Stans bästa semla har svenska folket röstat fram landets bästa semlor. Hela 3 000 konditorier fördelade över landet har deltagit i semmeltestet. På sajten har besökare, förutom att betygsätta sina favoritsemlor, också fått möjlighet att söka efter närliggande konditorier och tävla om semlor. Omröstningen har pågått sedan 1 december 2016.

— För sjätte året i rad har Sveriges största semmeljury sagt sitt. I en tid då intresset för semlor är större än någonsin känns det väldigt roligt att kunna presentera de konditorier som bakar landets bästa varianter , säger Mikael Lindgren, PR-chef på Arla.

Få bakverk har genomgått en sådan utveckling som semlan och antalet kreativa och nytänkande varianter på det klassiska bakverket har fullständigt exploderat. Trots detta är den klassiska semlan fortfarande populärast bland svenskarna, 75 % anger att de föredrar en traditionell variant. Bland de som vill testa nya sorter ligger prinsess-semlan i topp, tätt följd av wienersemlan och semmelwrapen.

5 i topp: Svenskarnas populäraste semmelhybrider

Resultatet av omröstningen på www.stansbasta.se samlas i stadsindelade topplistor över de konditorier som har de bästa semlorna i respektive stad.


Pressmeddelande från: Arla