ONSDAG 22 FEBRUARI 2017

Pär Sörman tolkar Dan Andersson

En av Sveriges främste Dan Andersson-tolkare kommer till Hangelösa söndagen den 5 mars. Pär Sörman ses av många som en av vår tids främsta uttolkare av den litterära visan och han framför musiken med stor inlevelse och scenisk utstrålning. Till Hangelösa bygdegård kommer han med sitt mest uppskattade program "En spelmans saga" där han tolkar Dan Andersson.

Sedan mitten av 80-talet är Pär verksam som frilansande vissångare och skådespelare. Han ackompanjerar sig själv med både gitarr, munspel och concertina. Dessutom är han en fena på att spela på sked vilket brukar ske till publikens stora förtjusning. Han turnerar flitigt i Norden och emellanåt även i ISA:s svenskbygder.

Pär Sörman har belönats med en rad utmärkelser och stipendier som till exempel Nils Ferlin-sällskapets Trubadurpris, Dan Andersson-priset och Lille Bror Söderlundh-sällskapets stipendium med motiveringen "Han är en av våra främsta uttolkare av den litterära visan och en mångsidig artist; skådespelare, multimusikant och dansare. Han framför musiken med och sångerna med musikaliskt kunnande, stor inlevelse och scenisk utstrålning".

Mötesplats Hangelösa består av flera föreningar som arbetar för gemenskap och samverkan i bygden med hjälp av olika arrangemang och aktiviteter. Viskvällen arrangerar man tillsammans med Götene kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.

Hangelösa bygdegård
Söndag 5 mars, klockan 17.00
Biljetter 100 kronor, förköp Medborgarkontoret Götene, Turistbyrån Lidköping


Pressmeddelande från: Götene kommun