TISDAG 21 FEBRUARI 2017


Efterlängtad publiksuccé, Samlarbilsmässa i Örebro ”Från vrak till pärla”, 25-26 mars.

Antikmässa för bilar visar vraken som blir dyrgripar

Klassiska bilar har blivit svenskarnas nya samlarobjekt och intresset bara ökar. Den 25-26 mars arrangeras för andra gången succémässan Samlarbil2017 på Conventum i Örebro. Det är en antikmässa för bil- och mopedsamlare, som visar upp allt från klassiska rariteter, vackra dyrgripar till samlarbilar som hittats som vrak och objekt genomgår renovering. Mässan är inte bara en utställning utan också en vibrerande marknadsplats med försäljning av gamla bilar, reservdelar och bilkuriosa.

Fjolårets premiär för samlarbilsmässan med temat ”Från vrak till pärla” blev en stor publiksuccé. Tidningarna Gran Turismo, Klassiker och Moped, som står bakom arrangemanget, har för andra året trummat ihop ett stort antal spännande samlarbilar, klassiska mopeder och fina renoveringsobjekt.

Att samla på gamla bilar har blivit lika attraktivt som att samla konst, och värdet på klassiska samlarbilar slår ständigt nya rekord och når ibland rent astronomiska summor. Samlarbil2017 visar den stora bredden på bilsamlandet, från rostiga bilvrak över bilar i vackert men patinerat originalskick som samlat damm i lador, till verkliga dyrgripar och renoverade pärlor. Här finns något för alla smaker och plånböcker.

I år följs succén med den unika antikmässan för bilar upp med flera nya specialteman:

– Det här är Sveriges första och enda renodlade samlarbilsmässa. Vare sig man letar efter dyra antikviteter, vill ha en manual till sitt renoveringsobjekt eller enbart vill titta på vackra, renoverade och orenoverade klassiska bilmodeller så kan man få sitt lystmäte här, säger mässarrangören Gunnar Dackevall.


Priserna på Volkswagens tidiga bussar når otroliga höjder – upp emot miljonen för fina exemplar – vilket gör att alla vrak som finns räddas till eftervärlden, hur dåliga de än är. Detta exemplar som höll på att förenas med naturen kommer att finnas på mässans skrotgård. Nästa år kanske den står bland de nyrenoverade bilarna.

Bilarna på mässan är minst 25 år gamla, undantag kan göras om det är riktigt speciella exemplar. Mässan arrangeras av tidningarna Klassiker, GranTurismo och Moped. Besök mässans hemsida för mer information, http://www.samlarbilsmässan.se/. Förköp av entrébiljetter sker på ticketmaster.se.

Samlarbil2017 i Örebros mässhall Conventum håller öppet lördagen den 25 mars kl. 09.00-19.00 och söndagen den 26 mars, kl. 09.00-17.00.


Pressmeddelande från: Samlarbil2017