TISDAG 21 FEBRUARI 2017

Trendig cykelturism lockar allt fler svenskar

Cykelturism är en växande trend både internationellt och i Sverige. Det är hållbart, hälsosamt och ger fantastiska upplevelser. Under Svenska Cykelmässan i Göteborg 3-5 mars samlas några av landets bästa leder, företag och destinationer i konceptet Cykla i Sverige. Här hittar du inspiration och vägledning till årets upplevelser på två hjul.

Cykelturismen i Europa växer så det knakar. Och det handlar om stora pengar. Varje år ger cykelsemestrandet ett årligt tillskott till ekonomin på 44 miljarder euro enligt en utredning av EU-parlamentet. Och Sverige är en av de hetaste destinationerna för cykelturism i Europa.

- Vi vet att det finns ett stort intresse för att använda cykeln för att turista i Sverige. Det är dessutom ett snabbt växande intresse som har med hälsa och miljö att göra, men med massor av livsnjutande på samma gång. Cykla i Sverige är ett perfekt sammanhang för att lära sig mer och ställa frågor till experterna, säger Katarina Bergstrand som är vd för Sweden by Bike AB och som står bakom Cykla i Sverige under Svenska Cykelmässan.

Genom ett spännande urval av attraktiva cykeldestinationer ska mässbesökarna ta del av allt det som Sverige har att erbjuda när det gäller cykelturism.

Sydostleden, Bergslagen Cykling, Kattegattleden, flera aktörer runt Mälaren och ett antal profilerade entreprenörer är några av de som kommer att vara med i Cykla i Sverige.

- Det finns i dag större möjligheter än någonsin att hitta en semesterform som passar olika målgrupper, från bekväma turer med full service och utan packning till utmanande äventyr i skog och mark, säger Katarina Bergstrand.

Det finns mycket som talar för en växande svensk cykelturism. Inte minst bland svenskar. Enligt Michael Koucky, en av de främsta konsulterna inom området, visar internationella studier att 80 procent eller fler av cykelturisterna är inhemska på de flesta lederna.

För kortare cykelresor är andelen ännu högre. Det vill säga att majoriteten av de som genomför cykelresor i Sverige är svenskar och att potentialen på den inhemska marknaden inte ska underskattas.

Om Cykla i Sverige

Cykla i Sverige samlar några av de bästa lederna, företagen och destinationerna inom svensk cykelturism under Svenska Cykelmässan i Göteborg 3-5 mars. Arrangör är Sweden by Bike AB. Du hittar oss på plats D01:10 i Svenska mässan under hela helgen. Välkommen att inspireras!

Om Svenska Cykelmässan

Svenska Cykelmässan i Göteborg 3-5 mars är årets stora cykelfest arrangerad av branschföreningen Cykelbranschen och mässbolaget BraMässor. Här hittar du de senaste cyklarna och smartaste prylarna för träningen, pendlingen, utflykten, vardagen, semestern. Inspireras av seminarier med kända cykelprofiler som "Silver-Emma Johansson", testa elcyklar på elcykelbanan och kolla in spektakulära uppvisningar med trial-cyklister och mycket annat.


Pressmeddelande från: BraMässor Sverige AB