LÖRDAG 4 FEBRUARI 2017

Reklamskyltar skall locka förbipasserande in till Götene

Götene har en unik geografisk placering där flödet av förbipasserande är oerhört stor eftersom både E:20 och Rv 44 går genom kommunen.Detta är ett unikt tillfälle att marknadsföra Götene och vad som finns vid sidan av vägarna.

Många som passerar idag vet inte ens att det finns en ort som heter Götene och ännu mindre vilket utbud som erbjuds i kommunen.

Som många andra små orter så kämpar företag och handlare för att överleva och konkurrera med större kringliggande orter och externa köpcentrum. Götene har idag ett levande centrum med unika butiker och framgångsrika företag och det vill man fortsätta att förvalta och utveckla så att vi får ett ännu större utbud.

Ett steg i detta är att tala om att man finns och på så sätt förhoppningsvis locka förbipasserande att svänga av och glädja Götene med ett besök oavsett om det gäller att hitta ett rum för natten, stilla hungern eller göra ett besök i någon av våra butiker.

Därför har nu en grupp företagare arbetat med frågan och tagit fram ett koncept med skyltar där olika budskap inbjuder förbipasserande att göra ett besök.Intresset från företagen för detta projekt har varit stort och många har velat vara med och visa upp sitt företag. Det var först till kvarn så alla intresserade har inte fått plats på skyltarna i första omgången men man hoppas kunna göra fler så att ännu fler företag får chansen att visa upp sina företag och varumärken.

Projektgruppen har gjort allt ifrån att tillverka vagnar, sälja annonsplatser och placerat ut vagnarna på strategiska platser, allt för att stärka varumärket Götene, locka till sig nya kunder och skapa en stolthet bland de lokala företagen och handlarna som känner att man har mycket att erbjuda i Götene och det visar man nu upp för alla förbipasserande.

I dag har de första vagnarna placerats ut och man väntar på spänning på att se vilka reaktioner det medför.

En sak är i alla fall säker, Götene är inte en ort där företagen väntar på att någonting skall hända. Götene är en ort där företagen FÅR saker att hända!!

/ Företag och handlare i Götene genom Johan Olofsson, David Larsson & Jennie Mörk