TISDAG 10 JANUARI 2017

Skattepengar redan till påsk

I år ger Skatteverket möjligheten för dem som ska få skattepengar tillbaka att få pengarna redan till påsk. En förutsättning är att man skaffar en digital brevlåda för myndighetspost på skatteverket.se/digitalbrevlada senast den 1 mars.

– Den som vill ha skattepengarna redan till påsk skaffar en digital brevlåda på skatteverket.se senast den 1 mars. De som redan har en digital brevlåda för myndighetspost kan också få skattepengar till påsk. Dessutom behöver man deklarera i appen eller e-tjänsten senast den 29 mars, utan att göra några ändringar eller tillägg, säger Johan Schauman, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Förra året fick 3,9 miljoner personer sina skattepengar tillbaka i juni. I år kan många få skattepengarna redan till påsk.

– Skatteverket gör det här för att uppmuntra fler att ta emot sin myndighetspost digitalt. Då får man dessutom deklarationen tidigare och slipper en massa papper, säger Johan Schauman.

Viktiga datum för skattepengar till påsk:

1 mars
Skaffa digital brevlåda senast den 1 mars. Se också till att ha anmält bankkonto för skatteåterbäringen till Skatteverket. Gå in på skatteverket.se/digitalbrevlada

8 mars
Deklarationen börjar skickas till dem som har eller har skaffat digital brevlåda senast 1 mars. Blanketten är en PDF och ser ut som den vanliga pappersdeklarationen.

29 mars
Sista dag att deklarera för att få skattepengar i april. Använd appen eller e-tjänsten. Deklarationen måste vara godkänd utan några ändringar och signerad med e-legitimation, till exempel Mobilt BankID.

5 april
Skatteåterbäringen börjar betalas ut.

De som gör reseavdrag, deklarerar försäljning av aktier, försäljning av bostad eller är företagare kan inte få skattepengar till påsk. De får sina skattepengar till midsommar om de deklarerar digitalt.
De som har skatt att betala tillbaka behöver inte betala tidigare.

Digital brevlåda

Med en digital brevlåda kommer post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt, post som annars hade skickats på papper i kuvert. Till skillnad från vanliga mejl är den digitala brevlådan säker eftersom inloggning sker med e-legitimation, till exempel Mobilt BankID. En digital brevlåda är gratis, miljövänlig och tillgänglig var man än är.

Läs mer och registrera på skatteverket.se/digitalbrevlada


Pressmeddelande från: Skatteverket