TORSDAG 5 JANUARI 2017

Ta tåget till jobbet

På måndag 9 januari är det premiär för pendlingstrafik på Inlandsbanan på sträckorna Åsarna – Östersund samt Orsa - Mora.

Sträckorna trafikeras helgfria vardagar fram till 9 juni 2017.

- Det ska bli spännande att se hur många som vill åka tåg till arbetet/studier längs Inlandsbanan, säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan.

Länstrafiken i Jämtlands och Dalatrafiks kort och periodbiljetter gäller som färdbevis på tågen.

- Det innebär att ungdomar med respektive kommuns ungdomskort också kan nyttja tåget för att ta sig till och från träningar, bio, eller besök hos släkt och vänner som bor på annan ort längs sträckan, säger Peter Ekholm.

I och med pendeltrafiken på vardagar och den dagliga trafiken mellan Östersund och Mora, som startade redan 22 december, har kommuninvånarna i Härjedalen, Berg, Orsa, Mora och Östersund flera alternativ för sitt resande. Det handlar inte bara om möjligheten att ta sig till jobbet på ett hållbart och smidigt sätt utan också möjligheter att ta tåget till skolan, träningen, kompisarna eller shoppingen.

- En väl fungerande kollektivtrafik, som av våra ungdomar uppfattas som attraktiv, är en mycket viktig del för en positiv samhällsutveckling. Det är en extra utmaning för glesbygden och här kan modern persontrafik på Inlandsbanan göra skillnad, säger Peter Ekholm.


Pressmeddelande från: Inlandsbanan