FREDAG 23 DECEMBER 2016

Konsert med Timoteij och stort nyårsfyrverkeri avslutar året i Skara

Den populära Trion Timoteij avslutar sin karriär i staden där allt en gång började. På nyårsafton spelar de sin sista konsert vid stationsområdet i Skara. Publiken kommer att bjudas på ett pärlband av låtar från de gångna åren.

Timoteij bildades 2008 när de gick i samma klass på Katedralskolans program Music and Production. Deras mix av svensk folkmusik, etno och modern popmusik rönte framgångar. Låten ”Kom” nådde till exempel en femteplats i Melodifestivalen 2010. Gruppen består idag av Bodil Bergström, Cecilia Kallin och Elina Thorsell. (Ursprungligen ingick även Johanna Pettersson).

Nu går de skilda vägar men de är otroligt glada och stolta över tiden tillsammans. De har släppt tre album, blivit belönade med platina- och guldskivor, turnerat runt om i hela Sverige samt delar av Europa och haft en hängiven publik.

Nyårskonserten vid stationsområdet blir alltså deras allra sista tillsammans. Klockan 23.25 drar de igång spelningen från en järnvägsvagn på stationsområdet. På tolvslaget, direkt efter konserten bjuder Skara kommun på traditionsenligt sprakande nyårsfyrverkeri vid Brobacka. En härlig nyårsafton i Skara helt enkelt!

Skara är tusen års historia, tusen möjligheter framåt!

Arrangemanget är ett samarbete mellan Skara kommun och Music Factory.


Pressmeddelande från: Skara kommun