MÅNDAG 12 DECEMBER 2016

Låg hyreshöjning i Götene

Hyresgästerna i kommunägda Götenebostäder kan se fram emot en låg hyreshöjning nästa år. Den avslutade förhandlingen mellan bolaget och Hyresgästföreningen landade i en höjning med 0,55 procent nästa år. Bolaget hade ursprungligen yrkat på 2,1 procents hyreshöjning på grund av ökade kostnader.

– Självklart är vi nöjda med att vi sänkt kravet så pass mycket. Uppgörelsen är mycket positiv för hyresgästerna eftersom den både innebär en låg hyreshöjning, men också för att den garanterar att bolaget klarar av att förvalta lägenheterna på ett bra sätt, säger Håkan Skött, förhandlare på Hyresgästföreningen.

En tvårummare på 60 kvadratmeter som idag har en hyra på 4 865 kronor i månaden skulle med bolagets krav få en höjning på 27 kronor i månaden.

– Trots att vi är nöjda vill jag än en gång poängtera att kommunen har ett stort ansvar vad gäller hyreshöjningar. Bolaget har i förhandlingen framfört både kommunens avkastningskrav och borgensavgiften som saker som fördyrar. Det är läge att påminna kommunpolitikerna om att onödigt högt ställda kommunala krav, taxor och avgifter riskerar att höja hyran för kommuninvånarna, avslutar Håkan Skött.


Pressmeddelande från: Hyresgästföreningen