TORSDAG 8 DECEMBER 2016

Upplev julstämning från 1900-talets början!

Hästar och slädar, facklor och bloss, strutar med julgodis, gammaldags julpynt och traditionella juldelikatesser. Det nalkas julmarknad på Forsviks bruk.

Lördagen den 10 december hälsar Forsviks Bruk alla välkomna till en julmarknad med inspiration från Jenny Nyström och Kajsa Kavat!

- Det doftar 1906, det låter 1906, hela marknaden präglas av jul 1906 med sortiment av mat och hantverk från forna tider, berättar enhetschef Camilla Alexandersson.

Genuin bruksmiljö

Den genuina miljön i och kring bruket ger en ovanligt passande och stämningsfull inramning. I de många marknadsstånden kan du inte bara köpa traditionella juldelikatesser, julpynt och hantverksprodukter, här kan du också se smeden smida hästskor och hantverkarna arbeta med trä, läder och metall.

- Det är mörkt med eld i korgar och facklor, gran-och tallris, hästar som frustar, hovar som klapprar, småklockor som plingar, hovslagarens och smedens arbete ljuder över bruket, speleman och dans och luciatåg. Forsviks bruks julmarknad anno 1906 är helt unik, säger Camilla Alexandersson.

För både stora och små

Barnen bjuds också på spännande juläventyr när sagor, sägner och gamla jullekar kommer till liv denna dag på Forsviks bruk.

Julmarknaden pågår mellan 14.00 - 21.00 den 10:e december


Pressmeddelande från: Västarvet