TORSDAG 1 DECEMBER 2016

Ungdomsfestivalen MEGAFON

Den 10 december är det äntligen dags för årets upplaga av ungdomsfestivalen Megafon. I år är programmet ännu mer späckat med roliga och intressanta saker som händer under kvällen då Centrumhuset i Götene öppnar upp för alla ungdomar.

Det blir en rad olika workshops eller prova på-aktiviteter som dans, film och serieteckning. Biblioteket brukar vara ett skönt ställe att hänga på under kvällen, där blir det pyssel och quiz med Harry Potter-tema. Under hösten har det gjorts en del konst ute på fritidsgårdarna och den kommer att visas i konstrummet. Den nystartade Pokemon GO-föreningen kommer att hålla till utomhus och göra vandringar och ha en del nya lures. Musikskolan kommer att presentera spännande kurser.

Även i år blir det ett samarbete med Music- and Produduction från Skara när det gäller musiken. Fyra band kommer att medverka därifån, och alla har Göteneungdomar som bandmedlemmar. Det blir också tillfälle för den som är spelsugen att spela på öppen scen. Man kommer även att få se och höra My Kullsvik. Hon är känd för sin svenska version av Adeles "Hello". Den finns på spotify, och har över 600 000 visningar på Youtube. Under kvällen blir det också FIFA-spel på storbild i bion, Idéverkstad med Kultur/Ungdom, information från Vi Unga med mera. Kvällen avslutas med gratis nattbio Nightmare Before Christmas. Café Esperanza är på plats med fika och annat gott.

Målgruppen för Megafon är ungdomar från årskurs 6 och uppåt, och det är fri entré och gratis aktiviteter under kvällen. Festivalen är ett samarrangemang mellan Götene kommun, Svenska Kyrkan och Prisma. Studiefrämjandet, Vi unga och Kultur/ungdom är också med och bidrar med aktiviteter. Folkhälsorådet är med och stöttar festivalen ekonomiskt.

Lördag 10 december, start klockan 18.00, Centrumhuset Götene.