FREDAG 11 NOVEMBER 2016

97-årig svensk världens äldsta Mustang-ägare

Den 97 år unga Lennart Ribring köpte under hösten en ny Ford Mustang GT Fastback av Ford-återförsäljaren Upplands Motor i Stockholm. Lennart blir därmed den äldsta Mustang-ägaren i världen att köpa Fords bästsäljande prestandabil. Fords Europeiska huvudkontor lät ett kamerateam följa med Lennart under en av sina första turer med den nya bilen.

Se filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=xe69Az-sIQE&feature=youtu.be

Lennart Ribring är en sann livsnjutare och bilälskare. Han föddes i Stockholm 1919 och på 60-talet köpte han sin första Ford Mustang, och kärleken till Fords muskelbil har bestått sedan dess:

- Jag köpte min första Ford Mustang när jag var 35-40 år, och sedan dess har jag aldrig tänkt på någon annan bil, säger Lennart.

Trots sina imponerande 97 år är Lennart allt annat än vad man kanske kan vänta sig av en person som levt i nästan ett sekel. Han är pigg och glad, och har en brinnande passion för Fords muskel-ikon Ford Mustang. Han är dessutom en mycket kompetent bilförare som kan tygla Mustangen utan några som helst hinder. Lennarts son Mikael Ribring berättar:

- Han ser bra, han har bra reaktionsförmåga och kör med en väldig rutin som många andra inte kan mäta sig med, säger Mikael.

Lennart märker flera skillnader mellan den Mustang han köpte som ung och den Mustang han äger idag, bland annat så sitter man lite annorlunda i den nya Mustangen:

- På den gamla Mustangen där körde man nästan liggande. Här sitter man mera upprätt och det blir lite annorlunda när man ser framåt. Den första känslan var att man kunde köra fort – man kände sig lite mer som kung på vägen, säger Lennart

Hos Ford Sverige har nyheten om den nygamla Mustang-kunden tagit sig långt utanför Sveriges gränser:

- Vi blev mycket glada när vi hörde om Lennart, och vi vet att våra kollegor runt om i världen gärna hyllar lite udda bilköp precis som detta. När vi informerade vårt huvudkontor i Tyskland ville genast skicka ett kamerateam för att träffa Lennart, och dokumentera nyheten för att sedan kunna sprida den till alla delar av världen, vilket vi gör nu. Jag tycker också att köpet av bilen verkligen visar att Ford Mustang är en bil som verkligen alla kan njuta av, oavsett hur gammal man är, säger Erik Lindham, informationschef på Ford.

Ford har också genom sina kanaler världen över undersökt om det fanns någon äldre Mustang-köpare än Lennart. Slutsatsen är att Lennart är den äldsta Mustang-köparen, i alla fall under 2016 men troligtvis även under de senaste åren.


Pressmeddelande från: Ford