FREDAG 4 NOVEMBER 2016

Jul i Skövde med Stad i Ljus

Med mindre än två månader kvar till jul vill vi presentera årets Jul i Skövde, en månad fylld med lite extra värme, glädje och samhörighet! Dessutom väntas en glad överraskning när ett kärt återseende lyser upp!

Tillsammans med Skövde Cityförening skapar Next Skövde härligt Julmys i Centrum och en rolig nyhet för i år är Stämningsfull Jul – Skövdes stora julmarknad – som intar Hertig Johans torg.

Julmys i Centrum

Låt dig uppslukas av den härliga stämningen som sprids från Julmys i Centrum den 26-27 november. En charmig julmarknad för familjen där du strosar runt bland vacker belysning, fina hantverk, väldoftande mat, mysiga bodar och tält. Barnen får pyssla med tomtens nissar och självklart kommer även självaste tomten på besök! Njut av stämningsfull julmusik från scenen och se vem som blir året Snövit och Lucia. Låt denna helg bli ett tillfälle att koppla av med barnen och låta julkänslan infinna sig!

Stämningsfull Jul – Nyhet för i år!

Den 10 december är det premiär för Stämningsfull Jul – Skövdes stora julmarknad. En traditionell julmarknad av hög kvalité. Här finner du allt du kan tänka dig till julbordet, äkta hantverk och riktigt fina delikatesser.

Tomtenatta

Commerce bjuder återigen, tillsammans med Skövde City, in till Tomtenatta den 20 december, där butikerna har extraöppet till klockan 22:00 på Commerce och till 21:00 i övriga citybutiker med erbjudanden och happenings.

Stad i Ljus - Ett ljust återseende

Mörkret faller och ett skådespel av ljus tar plats - vi säger välkommen tillbaka Stad i Ljus!

Stad i Ljus återupplivas och blir startskottet för Jul i Skövde. 25-26 november kommer Stad i Ljus återigen ta plats i Skövde centrum för att sprida ljus, färg och värme under en mörk och ruggig årstid.

Ett magiskt island

Under Stad i Ljus 2016 kan man tro att självaste Jack Frost har besök Skövde och förvandlat staden till ett magiskt island. Belysta isskulpturer tar plats i Skövde centrum och skapar en annorlunda stadsbild att vandra runt i. Låt oss väcka din nyfikenhet ett snäpp extra, ett måste är den spännande ismonstervandringen i Kyrkparken.

En fräck upplevelse under Stad i Ljus som inte får missas är Svenska Kyrkans Gigantomat. Kliv in i Gigantomaten och bli känd på en sekund när ditt ansikte visas upp i det offentliga rummet – tillsammans visar vi hur underbara och vackra vi alla är!

Eller varför inte låta dig bli vaggad under en stjärnhimmel och dela lite hjärterum? Det finns helt enkelt mycket spännande att upptäcka under årets Stad i Ljus – så missa inte årets Stad i Ljus!

Julen presenteras på www.juliskovde.se>


Pressmeddelande från: Next Skövde