FREDAG 28 OKTOBER 2016

En liten show om Thore Skogman

Publik och kritikersuccén "Solen bor i Karlstad" handlar om att kasta sig ut och våga vara den man är. Det är en rafflande rolig historia med tvära kast som varvas med Thore Skogmans svängiga låtar. Tisdagen den 8 november kommer föreställningen med undertiteln "En liten show om Thore Skogman" till Vättlösa bygdegård.

Thore Skogman har funnits med i skådespelaren Nicholas Olssons liv som följeslagare och skyddsängel ända sedan han som 8-åring först såg honom på TV. Det blev ett oförglömligt möte som gjorde starkt intryck men inte var helt problemfritt. Thore Skogman var ju en tönt och fick aldrig komma in i kulturens finrum.

I föreställningen får vi följa Nicholas på en resa genom livet, från barndomens landskap på 60-talet ända till ett sjukrum på Centrallasarettet i Karlstad 2005, där han för första gången får träffa sin idol. Nicholas sjunger Thores mest välkända melodier men också flera bortglömda sånger och Pär Ulander spelar dragspel så det ryker.

Sagt om showen

Mycket fint har sagts och skrivits om showen. Jane Magnusson, DN skrev "Det är bedårande och väldigt roligt. Jag går mycket lycklig därifrån och letar upp Skogman i min skivsamling."

Och huvudpersonen själv som hann se den innan sin bortgång uttryckte sin uppskattning och tyckte den var "in i helskotta bra"

Efter vårens välbesökta föreställning med Myggjagare och näbbstövlar hoppas Vättlösa bygdegårdsförening återigen på en storpublik. De är arrangörer tillsammans med Vuxenskolan och kulturen, Götene kommun.

Medverkande: Nicholas Olsson och Pär Ulander
Regi: Johan Huldt
Scenografi och kläder: Richard Andersson
Foto: Mats Bäcker

Vättlösa Bygdegård
Tisdag 8 november, klockan 19.00
Biljetter: 200 kronor inklusive fika