FREDAG 28 OKTOBER 2016

Ny almanacka till salu

Götene fornminnes- och hembygdsförening kommer nu ut med sin nyproducerade almanacka för 2017.
-Vi har arbetat fram en almanacka med bilder från det gamla Götene. Det är bilder både på hus, miljöer och personer. Bilderna är framtagna från gamla vykort och bilder från olika arkiv. Ett arbete som Samuel Lager har bidragit med.

Jan Blomqvist, ordförande i föreningen, påpekar att intresset på gamla bilder är mycket stort bland göteneborna. Det ser man inte minst på sociala medier där man utbyter bilder och historien om dem. Därför tyckte man att det var på sin plats att ge ut en almanacka.

Almanackan bekostas i första hand av välvilliga sponsorer som genom sin medverkan tillför ett gott ekonomiskt tillskott till föreningens kassa. Dessutom hoppas man nu på att kunna sälja den till allmänheten för ett pris om 100 kronor per styck.

-På det viset får vi in pengar som kommer att bidraga till att våra löpande kostnader för Fornparken kommer att vara säkrad ett tag framöver.

Almanackan blir en bra present, julklapp eller bara till sig själv och Jan hoppas nu att ortsborna skall komma till ICA på fredag eller lördag mellan 9-11.00 där det finns möjlighet att inhandla en almanacka.

/Jan Blomqvist