ONSDAG 26 OKTOBER 2016

Wintergatan - Unik konsert på Röda Kvarn, Lidköping på Söndag 20 Oktober

Säg MARBLE MACHINE och väldigt många svarar "Ja den har jag sett på YouTube!!!". Videon har 27 000 000 visningar. Nu kommer gruppen och geniet/uppfinnaren/multiinstrumentalisten Martin Molin med band till Lidköping för att frälsa oss med sitt lekfulla drömska sound och sina makalösa maskiner.

Wintergatan bildades 2011 och är en svensk musikgrupp (folktronica) från Göteborg bestående av Martin Molin, Evelina Hägglund, Marcus Sjöberg och David Zandén. Två av bandmedlemmarna, Martin Molin och Marcus Sjöberg, var tidigare medlemmar i musikgruppen "Detektivbyrån".

Samtliga medlemmar spelar flera olika instrument, varav många är ovanliga eller egenkonstruerade, t ex den fiolliknande synten som man döpt till Modulin.

Hösten 2012 släppte man debutsingeln Sommarfågel med tillhörande video.
Bandets debutalbum "Wintergatan" gavs ut 2013.

Gruppen uppmärksammades i media efter att de i mars 2016 givit ut musikvideon "Marble Machine", där en Rube-Goldbergmaskin spelar vibrafon, elbas, och trummor med hjälp av 2000 st spelkulor. Maskinen är konstruerad och byggd av Martin Molin. Dock är själva Marble Machine "o-transporterbar" men bandet kör en liveversion av låten och den är nästan lika spektakulär.

Bandet har dock med sig en mängd andra udda instrument och hemmabyggda underverk av mästaren Martin Molin.


Pressmeddelande från: Lidköpings kommun