MÅNDAG 17 OKTOBER 2016

Fototräffen i Medelplana med temat 1950-1960 talet lockade många

Kinnekulle Hembygdsförening öppnade dörrarna till årets fototräff i lördags eftermiddag, fototräffen som var under både lördag och söndag ca 250 intresserade besökare. Redan innan dörrarna öppnades kom besökare och ville in, även efter stängningen letade sig ytterligare personer in.

Anita och Arne Tigerberg från Lidköping var några av de första besökarna som kom, med sig hade de en stor låda, med fotoalbum och många fotografier som Anita fått överta efter en släktings bortgång. Anita som aldrig själv bott på Kinnekulle men har anor från Österplana socken visste inte vad hon skulle göra med de gamla fotografierna. Till fototräffen tog paret lådan med sig och ställde frågan om föreningen ville överta de flesta av fotografierna, det visade sig att fotografierna hade stort värde för bygden och det fanns även en nedtecknad livshistoria.

Under de båda dagarna lämnades ytterligare fotografier in, många var från 1950-60-talet vilket var en av tankarna med årets fototräff. Besökarnas reflektion över den rekvisita som samlats in av styrelsen och fanns uppställd på scenen väckte upp många minnen från dessa årtionden.

Från kaffeserveringen doftade de nybakade våfflorna och kaffe, många blev mötena mellan människorna och samtalen fortsatte även i serveringen.

Text: Lena Brodin
Bild: Freddie Wendin