FREDAG 14 OKTOBER 2016


Sara Williamsson, Gulian Kanat-Söneborn på Bookhouse Café tillsammans med Magnus Franzén, handelsutvecklare.orn på Bookhouse Café

Fika en hel vecka i Lidköping

Lidköping är en stad där caféerna ligger tätt och är välbesökta, inte minst på lördagar då många kombinerar torghandel och shopping med fika och socialt umgänge.

Nu gör 11 av stadens caféer en gemensam satsning för att fler ska upptäcka Lidköpings stora utbud av mysiga fik och goda bakverk.

- Förra året hade vi fyra fikadagar, men i år utökar vi till en hel fikavecka med gemensamma erbjudanden och tävlingar och hoppas på många gäster, gamla och nya, säger Magnus Franzén, Handelsutvecklare Tillväxt Lidköping.

Fikaveckan pågår 17-22 oktober. Årets nyhet i fikaveckan är att cafégruppen utsett tisdagen 18 oktober till ”Barnens fikadag”.

- Då bjuder vi alla barn till och med 10 år på fika! Den fikakultur som finns här i Lidköping vill vi ska föras över till nästa generation. Att ta en fika är så svenskt, vi ska värna om den traditionen. En del kan säkert tycka att våra barn inte ska äta för mycket socker, självklart är det så men vi vill värna om gemenskapen och att ta vara på den sociala stunden som en fika innebär. Vi hoppas att många tar tillfället i akt och besöker oss på ”Barnens fikadag” och kanske upptäcker ett nytt favoritcafé, säger Guljan Kanat-Söneborn från Bookhouse Café.

Varje dag kan man njuta av ”Bagarn´s bästa” där caféerna själva lyfter sina specialiteter. Hela veckan pågår också en tävling på Instagram som går ut på att fotografera sin fika och sedan sprida den i sociala medier med hashtaggen #cafestadenlidköping. Vinnarna utses sedan av en jury och kan sedan hämta goda priser på caféerna.

Fikaveckan är ett samarbete mellan caféerna, Destination Läckö-Kinnekulle AB och Tillväxt Lidköping.
- Caféerna i Lidköping håller hög klass och är något som lyfter staden även inom besöksnäringen. Därför är det viktigt även för oss att den här veckan arrangeras och gör fler uppmärksamma på det stora utbudet som finns, menar Elin Axelsson, destinationssutvecklare vid Destination Läckö-Kinnekulle AB.


Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB