TISDAG 27 SEPTEMBER 2016

Sweden Outdoor Festival blev en succé - och ska bli en årlig tradition

SM i utomhusmatlagning, friluftsaktiviteter och folkfest. Den första Sweden Outdoor Festival som arrangerades i Skövde den 17 och 18 september blev en verklig succé. Nu spänns bågen för att göra festivalen både till en årlig tradition och till ett internationellt evenemang.

– Vi hade som mål att få 2 000 besökare och det kom runt 5 000, säger projektledaren Lotta Stigsdotter på arrangören Billingen Fritidsområde EF. Det var över alla förhoppningar vi någonsin kunde ha haft. All mat tog slut, vädret var jättefint och all respons var bara positiv från besökare, aktörer och deltagare.

Med det resultatet var det ett snabbt och enkelt beslut att det blir en uppföljning nästa år och nu sätts målen ännu högre. Sweden Outdoor Festival ska bli en årlig tradition som fortsätter att locka tusentals besökare från Skövde, Skaraborg och Västsverige – till att börja med.

– Vi kör i september nästa år igen, säger Lotta Stigsdotter. Vi vet att det tar tre år att bygga ett riktigt bra evenemang, men nu har vi fått en flygande start. Det finns fortfarande lite att slipa på, vi vill ha både fler utställare och fler aktörer på plats så att konceptet utökas för varje år. Billingen är en perfekt arena för detta.

Mats Olsson, vd på medarrangören Next Skövde, ser gärna att Sweden Outdoor Festival blir en årlig tradition i staden.

– Evenemanget fyller en lucka i vårt utbud och uppenbarligen tycker besökarna det också. Vi är duktiga på mat med Matfestivalen och på friluftsliv året runt på Billingen. Naturturism är en starkt växande trend i världen och med Billingen kan Skövde ta en tätposition

Pressmeddelande från: Next Skövde