TORSDAG 22 SEPTEMBER 2016

En resa genom Skaraborgs arkitektur med Mark Isitt

Sveriges Radio P4 Skaraborg sände i våras en uppmärksammad programserie om arkitektur i Skaraborg. Den 17 oktober kommer mannen bakom serien, arkitektjournalisten Mark Isitt, till Vara Konserthus med föreläsningen ”En upptäcktsresa till Skaraborgs hjärta”.

I programserien kuskar Mark Isitt Skaraborg runt, besöker regionens 15 huvudorter och kommenterar arkitektur och stadsplanering. Hans observationer roar och oroar, mången politiker och tjänsteman stammar inför hans mikrofon. Här sammanfattar Mark sin resa och de platser och byggnader som verkligen gjort intryck.

Mark Isitt är journalist och författare och har sedan slutet av 80-talet skrivit om stadsplanering, arkitektur och design för både svenska och utländska tidskrifter. Isitt var tidigare chefredaktör och ansvarig utgivare för den nordiska tidskriften Forum och verkar idag bland annat som arkitekturkritiker på Göteborgs-Posten. Han har skrivit eller bidragit till ett flertal böcker, om bland andra Gert Wingårdh, Thomas Sandell, Monica Förster och Claesson Koivisto Rune.

Föreläsningen arrangeras av Varabygdens Konstförening i samarbete med Vara Konserthus.Pressmeddelande från: Vara Konserthus