TORSDAG 22 SEPTEMBER 2016

Allmänheten bjuds in till öppet hus av Viktoriaskolan

Arbetet med Skara kommuns nya högstadieskola, Viktoriaskolan, går framåt enligt plan. Det händer saker på både utsidan och insidan. Nu bjuder kommunen in allmänheten till öppet hus. Den 11 oktober klockan 17.00-20.00 är dag och tid som gäller för den nyfikne.

- Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda allmänheten ett besök i Viktoriaskolan redan nu, även om skolan inte är klar. Jag hoppas att Skaraborna nappar och tar tillfället i akt att komma och titta på vad som ska bli en plats för framtidens lärande. Förhoppningsvis kan vi både stilla och väcka nyfikenhet, säger Fredrik Nordström (S), kommunstyrelsens ordförande.

För varje dag som går tar sig arbetet ett steg närmare inflyttning. På utsidan har fasaden färdigställts och på insidan är det full aktivitet med bland annat tak- och golvläggning och målning. Under det öppna huset kommer besökarna att kunna få information om byggnadsprojektet, verksamheten och dessutom ta en rundtur med tipspromenad genom hela byggnaden.
- Vi har tagit ut en snitslad bana som kommer att ta besökarna genom hela skolan. De kommer att få se delar av samtliga våningsplan, källaren, ventilationsrum, idrottshall och centralkök, berättar Mikael Leijon, projektchef.

För den som inte har möjlighet att komma på det öppna huset kommer kommunen att rapportera från besöket via Viktoriaskolans blogg på adressen www.skara.se/viktoriaskolan.Pressmeddelande från: Skara kommun