LÖRDAG 10 SEPTEMBER 2016

HIF:s årliga auktion och prylmarknad

Idag var det dags för Hällekis IF:s årliga auktion och prylmarknad på idrottsplatsen Hellehof i Hällekis, andra år har auktionen anordnats sista helgen i juli men på grund av för lite inkommit auktionsgods så sköt man fram den tills idag, vilket hade gjort susen för nu fanns det en hel del prylar att fynda bland.Inledningsvis verkade det vara betydligt mindre folk än vanligt men efter hand droppade det in allt fler och fler och när auktionen startade klockan två var det relativt mycket folk i rörelse.En timme tidigare så öppnade man prylmarknadsborden där många hade stått och hängt en bra stund och spanat in något man gärna ville lägga beslag på först. Här fanns ett stort utbud av det mesta man kan tänka sig, från julsaker till böcker, husgeråd och verktyg och allt däremellan.

Utefter fotbollsplanens ena långsida stod allt auktionsgods uppställt och där vandrade folk fram och tillbaka och synade alla prylarna i jakt efter något fynd att ropa in. Även här var variationen stor, här fanns möbler, skidor, cyklar, sadlar, träningsredskap, vågar, bokhyllor, torktumlare, golfklubbor och en massa annat, en del riktiga fynd fanns det säkert medan ett och annat troligen åkte i containern vid dagens slut.

Denna årliga auktion har även blivit något av en social mötesplats, här träffas folk som kanske inte ses så ofta och får en trevlig språkstund tillsammans med någon gammal god vän, utflyttade Hällekisbor dyker allt som oftast upp på denna auktion och även många "utsocknes".Vid grillen var det full fart på försäljning av korv och hamburgare, även vegetarisk variant kunde man erbjuda till dom som så önskade, och många lät sig väl smaka. Även godiskiosken var välbesökt denna höstdag som i temperatur mest liknade en sommardag om än lite molnig.Intäkterna för auktion- och prylmarknad brukar ge ett bra tillskott till Hällekis IF:s klubbkassa, så blir det troligen även denna dag.