ONSDAG 7 SEPTEMBER 2016

Tarras-Wahlberg delar med sig av sina erfarenheter

I över 40 år har Elisabeth Tarras-Wahlberg varit anställd vid Hovet. Först vid Hovets presstjänst och senare som informationschef och hovmarskalk. Den 24 oktober kommer hon till Vara Konserthus med föreläsningen ”Journalister är också människor” som kretsar kring hennes erfarenheter om mediehantering.

Elisabeth Tarras-Wahlberg har en minst sagt gedigen erfarenhet av mediekontakter samt gränsdragningen mellan privat och offentligt. Hon har varit anställd hos Hovet i över fyra decennier, först vid Hovets presstjänst senare som informationschef. Hon har efter det arbetat som hovmarskalk eller, om man skall vara helt korrekt, chef för Kronprinsessans hovstat tillika hovstat hos prins Carl-Philip och prinsessan Madeleine. Tarras-Wahlberg har därmed haft ansvar för planering, samordning och genomförande av kungabarnens offentliga uppdrag under flera år.

Som informationschef hade Elisabeth Tarras-Wahlberg ett av mediasveriges mest prestigefyllda uppdrag. Det är kunskaperna från mediernas värld som hon delar med sig av under denna föreläsning. Hur hanterar man media i olika situationer? Vad händer när drevet går? Vad får man säga och inte säga i rampljuset?

Detta är en av de föreläsningar som ges på Vara Konserthus i höst. I övrigt kan publiken se arkitekturjournalisten Mark Isitt den 17 oktober och Fredrik Reinfeldt 29 november.Pressmeddelande från: Vara Konserthus