MÅNDAG 5 SEPTEMBER 2016

En av världens främsta flamencodansare till Vara Konserthus

Den 20 september kommer Rocio Molina, en av världens främsta flamencodansare till Vara konserthus. Tillsammans med sångaren Rosario La Tremendita och kontrabasisten Pablo Martín bjuder de på en föreställning där röster, vibrationer, dans och tystnad förenas i ett elektriskt samspel.

Ur det rena och avskalade skapas stor och kraftfull konst. Afectos är ett gott exempel på hur flamenco kan ta ett kliv från det traditionella utan att tappa sitt ursprung. I ett till synes enkelt scenrum finns utrymme för passion, hetta och vibrationer. Med röst, sång, stamp och tystnad möts Rocio Molina och Rosario La Tremendita i ett elektriskt samspel. Det lekfulla, det intima och det dramatiska får existera sida vid sida till såväl jazz som klassisk flamencomusik.

Rocio Molina är en mångsidig dansare och en av Spaniens mest internationellt framgångsrika flamencodansare. Hon har nyskapat dansstilen genom sin exakta teknik och sin samtida och konceptuella utforskning. När Michail Barysjnikov såg Molina uppträda för första gången så föll han på knä och bugade för hennes excellens.Pressmeddelande från: Vara Konserthus