TISDAG 26 JULI 2016

Leif Olsson med gäster

Teater och mycket musik för alla åldrar blir det på scenen vid borgen på Medeltidens värld i Götene, den 30 juli kl 11.30. "Leif Olsson med gäster", kallas programmet, som ges till förmån för Barncancerfonden . Skådespelare ur Leifs teater medverkar samt inbjudna artister från när och fjärran.

Pianisten och sångaren Göran Berger. från Grebbestad, kommer, liksom sångaren och dragspelaren Frank Senftleben, från München. De har båda framträtt i våra trakter tidigare. Göran Berger. har en vid repertoar, från Taube och Vreeswijk till Beatles och de senaste poplåtarna, och mycket jazz. Frank Senftleben, som bjudit på franska aftnar tidigare i bl a Skara, samt Wienermusik, har nu sjömansvisor och annat på sitt program. Det blir sång, och allsång, där även de yngsta kan vara med. Några sångerskor får vi höra, bl.a. Nour, som gjorde stor succé under Ramslökens dag, och det bjuds även på sitarmusik av Roudi från Mariestad. Och naturligtvis blir det smakprov på teater, med några medlemmar ur Leifs Teater.

Jag har i flera år erbjudit kommunen att använda hela scenen vid borgen för teater, historiska spel, allsång och andra program. Men svaren har varit nej, av oförklarliga skäl. Således har byggnaden förfallit mer och mer. En enastående möjlighet till att återupprätta platsens mer än skamfilade rykte har därför gått kommunen ur händerna. MEN ..Riddarföreningen Infensus har tidigt sett de stora möjligheterna i detta och har bjudit in mig och Leifs Teater att fritt använda scenen som föreningen nu förfogar över.

Alla vänner och gäster som jag inbjudit för detta goda ändamål bjuder generöst på sig själva. Pianisten Göran Berger har bl a spelat i programmet As Time Goes by, på en Götenerestaurang under våren, och kommer under hösten att medverka i Jazz i Götene. Han ackompanjerar även sångarna på lördag. Leifs Teater bidrar med några korta scener ur sin kommande repertoar som Skaraborgarna får se mera av under hösten. Från teatern medverkar bl.a. Aino, Monika, Margareta, Lojsa och Madeleine, och jag själv Leif Olsson.

Bilder: Pianisten Göran Berger och sångerskan Nour, Frank Senftleben med dragspelen, Madeleine Kvick, sångerska, Elin av Götene och munken Erland.