FREDAG 15 JULI 2016

Sånger om kärlek som besatthet och besvikelse men även som tröst och möjlighet

På Stola Herrgård den 22 juli, inleder Rikard Wolff årets upplaga av konsertserien Musik på Slott och Herresäten. Sommarturnén CHANSON D'AMOUR - Rikard Wolff sjunger om kärlek, bjuder på några av de stora franska ikonerna Edith Piaf, Jacques Brel och Barbara, men även några av Rikards egna klassiker.

Stola Herrgård i Strö utanför Lidköping har anor från medeltiden, men den nuvarande byggnaden är uppförd på tidigt 1700-tal av Claes Ekeblad den äldre vars släkt ägde herrgården i nära 300 år. Denna historiska och vackra plats gästas av ingen mindre än Rikard Wolff ihop med samma band som i år höjts till skyarna i Rikards hyllade Brel-föreställning på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm: Johan Graden - piano och kapellmästare, Per "Texas" Johansson - blås, Oskar Schönning - bas och gitarr, Sofia Winiarski - dragspel och Konrad Agnas - trummor och slagverk.

Musik på Slott och Herresäten är ett samarbete mellan flera kommuner, studieförbund och Kultur i Väst som påbörjades för sexton år sedan. I år är det kommunerna Götene, Lidköping och Skara tillsammans med ABF och Kultur i Väst som står som arrangörer. Med åren har det kommit att bli en konsertserie med såväl svenska som internationella toppartister.

Konsertmiljöerna är lika viktiga som artisterna och en del i den helhet som ska ge publiken en upplevelse utöver det vanliga, där just artister och publik kommer varandra nära och en speciell känsla uppstår. Så roligt att kunna presentera stora upplevelser i det lilla formatet i udda miljöer, säger Helene Wellner, Kulturproducent i Lidköping.Pressmeddelande från: Musik på Slott och Herresäten