TORSDAG 7 JULI 2016


Camilla Andersson, Skara kommun och Peter Gustavsson, MEGA, i Skaratältet på Skara Sommarlands Camping - Foto: Skara kommun

Pop-up turistbyrå på Skara Sommarland

Nu välkomnas sommarlandsturisterna genom ett bemannat Skaratält på Skara Sommarlands Camping. Aktiviteten pågår flera dagar i veckan hela sommaren och är ett samarbete mellan MEGA, Sommarland, Skara kommun och Skara Handel.

Initiativtagare till det utökade samarbetet är Peter Gustavsson, projektledare på MEGA.

Vi vill öppna upp för vad som händer inne i Skara stad och visa vad som finns av handel, matställen, uteliv, evenemang och andra aktiviteter. Vi vill gärna visa upp den vackra staden och uppmuntra människor att vistas här. Vi kommer också att vara behjälpliga med andra förfrågningar om vad som sker runt omkring i närområdet.
Det geografiska läget gör Skara till en bra bas för andra upptäckter i omgivningarna, med närheten till andra besöksmål runt omkring. Därför har en särskild satsning gjort för att turisterna skall upptäcka allt som finns och stanna lite längre – bland annat en ”En dag till”-folder som tipsar om vad man kan uppleva inom en radie av en halvtimmes avstånd från Skara.

Pop-up turistbyrå

Satsningen på Skara Sommarlands Camping kan beskrivas som en pop-up-turistbyrå. Bemanningen är på plats ute vid campingen när turisterna står i kö för att checka in mellan kl 15-19, två dagar i veckan under juli månad.

Vi satsar allt mer på att finnas med vid evenemang och genom infopoints ute på besöksmålen. Turisterna planerar ofta sina resor via webben men vi vill gärna kunna möta dem här på plats också, och dela med oss av vår kunskap om alla smultronställen, säger turistassistent Ann-Marie Engh.
Det kommer att vara olika personer som bemannar tältet under sommaren: Mega, handlare, politiker, turistvärdar, personal från Vilan samt tjänstemän från utvecklingsavdelningen. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nordström bemannar tältet den 21 juli.

Goda effekter

Förutom att ge turisterna bättre service har satsningen andra goda effekter. Det ger ett fördjupat samarbete mellan olika aktörer, som tillsammans tar bättre vara på de stora besöksströmmar som passerar genom Skara.

Skara Sommarland har varit mycket tillmötesgående i samarbetet, något som vi alla har nytta av, säger MEGA:s projektledare Peter Gustavsson.Pressmeddelande från: Skara kommun