ONSDAG 29 JUNI 2016

Europas största jordgubbe sätter extra färg på Vara

Lördagen den 2 juli plussar Varaborna på det knallblå stationshuset med Europas största jordgubbe. En historisk jordgubbe som klockan 10.00 hissas till väders och kommer att hänga ovanför Blue Orange och även ge lite röd touch åt detta stationshus under Jordgubbens dag.

I över 30 år har stadsfestivalen Jordgubbens dag firats i Vara. Gator och torg fylls av artister, mat, dans och musik. I år får dessutom alla Varabor vara med och skapa Europas största jordgubbe som sedan ska hissas upp över det knallblå stationshuset Blue Orange.

Jordgubben är över tre meter i diameter och stommen har tillverkats och svetsats av Ranaverken samt svetselever på Lagmansgymnasiet i Vara.
Varaborna får sedan hjälpa till att pryda detta stora jordgubbskonstverk med röda tyger och över 3 000 blommor och bladverk. På lördagen kommer jordgubben att lyftas med en kran och för en dag förenas med Katharina Grossed knallblå konstverk Blue Orange, Europas största konstverk, som invigdes 2012.

Vill du vara med och klä jordgubben så finns blommor och tyg på plats på torget i Vara mellan 14.00 - 20.00 den 1 juli. Där skapas jordgubben av alla som vill vara med och försköna Vara!Pressmeddelande från: Vara Konserthus