TISDAG 28 JUNI 2016

Sveriges bästa trädfotograf ska koras i tävling

Vi-skogen drar i dag igång jakten på Sveriges bästa trädbild. Fototävlingen, som hålls för fjärde året, lockar årligen hundratals proffs- och amatörfotografer från hela landet att göra upp om titeln Årets trädfotograf.

Bidrag till tävlingen välkomnas fram till den 15 augusti. En jury kommer då att utse tio finalbidrag som allmänheten kan rösta på. I juryn ingår fotografen och bloggaren Jonna Jinton, som vann tävlingen förra året, Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén och den kenyanske fotografen Amunga Eshuchi.

– Träden är helt livsviktiga för oss människor, det gäller både i Sverige och i östra Afrika där Vi-skogen arbetar. Men jag tror att vi ibland tar träden för givet. I år hoppas jag att vi får många bidrag som visar just vilken roll träden spelar i människors liv, säger Anneli Rogeman, vd för Vi-skogen.

Deltar gör man genom att skicka in bilder av träd via mejl eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden2016 och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.

Vinnarens bild blir publicerad i Tidningen Vi i höst och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

Två sätt att delta i Sveriges bästa trädbild:
1. Skicka en bild via mejl till bastatradbilden@viskogen.se
2. Ladda upp bilden på Instagram och tagga med #bästaträdbilden2016 och #viskogenPressmeddelande från: Vi-skogen