MÅNDAG 27 JUNI 2016

Skövdebostäder bygger lägenheter för ungdomar efter sommaren

Nu är det klart att byggstart för Skövdebostäders område Ekedal blir i augusti. Det innebär att staden får ett tillskott på 150 små, centrala och prisvärda lägenheter för ungdomar.

Ekedal ligger i kanten av Boulognerskogen, ett centralt läge nära kollektivtrafik och högskola.

– Det här är ett mycket bra läge och lägenhetstyper som vi tror kommer att tilltala ungdomar, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Ambitionen klimatsmart med låga hyror

Lägenheterna, som mestadels är ettor och tvåor, kommer byggas med smarta planlösningar för att pressa priserna så mycket som möjligt. Ambitionen är att nå ner till hyresnivåer som ska fungera även för en ensamstående hyresgäst i en etta. Samtidigt jobbar Skövdebostäder på olika sätt för att husen ska ha en så låg energiförbrukning som möjligt med passivhusteknik och solceller på taken.

Start i augusti

Bygglovet har vunnit laga kraft och Skövdebostäder kommer tillsammans med entreprenören Asplunds bygg nu att sätta spaden i marken.

– Vi börjar med etablering och markarbeten i augusti. Skövde behöver fler lägenheter och efterfrågan på mindre och billiga lägenheter är stor. Det känns därför väldigt bra att vi kan starta bygget på Ekedal. Enligt planeringen kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in i slutet av 2017 och området att vara helt färdigställt till sommaren 2018, säger Rikard Ingren, byggprojektledare på Skövdebostäder.Pressmeddelande från: Skövdebostäder