LÖRDAG 25 JUNI 2016

Medarbetare på Skara Sommarland utförde HLR på gäst

Vid 14-tiden på midsommardagen upptäckte Skara Sommarlands badpersonal en medvetslös man i en av vattenlandets djupaste pooler. Medarbetaren agerade direkt och hämtade upp mannen ur poolen. Ytterligare en medarbetare påbörjade hjärt- och lungräddning samtidigt som ambulans tillkallades. Mannen återfick medvetandet och mådde efter omständigheterna bra när ambulansen anlände till platsen. Gästen togs därefter till Skaraborgs Sjukhus (SkaS) för observation och kommer att stanna där över natten.

Det är ännu inte fastställt vad som orsakade tillbudet. Händelsen kommer att utredas. Representanter från Skara Sommarland har kontakt med gästen.

- Säkerhet är det absolut viktigaste för oss. Vi har alltid badvakter som är utbildade i livräddning och hjärt- och lungräddning som har översikt vid våra pooler. Vi har ungefär 300 000 gäster som besöker oss varje säsong, men sådana här tillbud sker lyckligtvis väldigt sällan, säger Emma Edqvist, marknadschef Skara Sommarland.

- Jag är stolt över min och mina kollegors insats. Med tanke på det som hände idag så vill jag understryka hur viktigt det är att badvakta varandra och att ha respekt för vatten. Det gäller både obevakade och bevakade badplatser, säger Alfred Jansson, teamledare för badet som utförde HLR på plats.Pressmeddelande från: Skara Sommarland