ONSDAG 8 JUNI 2016

Grattis alla studenter på De la Gardiegymnasiet

Idag firar vi på De la Gardiegymnasiet våra nyblivna studenter. Den stora dagen börjar med att alla fotograferas klassvis. Därefter väntar en trevlig stund tillsammans med lärarna och klassen. Strax efter klockan 11 samlas alla studenter på skolgården för den offentliga mösspåtagningen tillsammans med gymnasiechef Magnus Thilén.

Klockan 11:30 är studenterna välkomna till bords för den traditionella studentlunchen tillagad av eleverna från Restaurang- och livsmedelsprogrammet. I år serveras det dubbelmarinerad kycklingfilé med potatisgratäng som varmrätt och kladdkaka med vaniljgrädde som dessert. Under studentlunchen blir det också sång, musik och stipendieutdelning. Efter studentlunchen väntar ett traditionellt farväl i aulan med musik, sång och en och annan överraskning.

Klockan 15:00 börjar utspringet från De la Gardiegymnasiets huvudentré med VO13 som första klass. Klasserna samlas på skolgården (se klassordningen och var varje klass samlas här) och tar emot gratulationer av nära och kära.

Utspringet direktsänds av DLG webb-TV via http://bambuser.com/channel/DLGTV från klockan 14:55.

När alla klasser sprungit ut, runt kl 16:00, marscherar studenterna med Lidköpings stadsmusikkår i spetsen från De la Gardiegymnasiet via Grevhusgatan/Nya stadens torg/Älvgatan till Stadsträdgården och Dina-scenen. På Dina-scenen håller Gymnasistföreningens förra ordförande Victor Sunnemark och gymnasiechef Magnus Thilén tal. Efter det följer en fordonsparad genom centrala Lidköping.Pressmeddelande från: Lidköpings kommun