TISDAG 7 JUNI 2016

3,7 miljoner personer får pengar till midsommar

I år får 3,7 miljoner personer knappt 29 miljarder kronor i skatteåterbäring före midsommar. Det står klart efter att Skatteverket har avslutat den första omgången av årets granskning av inkomstdeklarationerna.

Av de cirka 5,8 miljoner personer som har deklarerat via internet, app, sms eller telefon kommer 3 697 208 personer att få dela på totalt 28 724 175 001 kronor i skatteåterbäring före midsommarhelgen.

– Många har upptäckt hur lätt och säkert det är att deklarera elektroniskt. Främst ser vi en ökad användning av mobilt BankID från över 1,5 miljoner personer förra året till drygt 2,3 miljoner i år, säger Eva Rayner, verksamhetsutvecklare vid Skatteverket.

Den som har skatt att få tillbaka och som e-deklarerat före 2 maj samt har anmält konto för utbetalning, ska normalt ha pengarna insatta på sitt konto under den här veckan, mellan den 7 och 10 juni. Den som har en e-legitimation kan själv kolla saldot på sitt skattekonto på skatteverket.se redan den 7 juni.

Beskeden om slutlig skatt börjar skickas ut från och med den 15 juni. Utskicken pågår fram till midsommar och sker i flera omgångar, därför kan en person i ett område få sitt besked före sina grannar eller sin familj.

Ett antal deklaranter kommer inte att få sina pengar före midsommar, trots att de har deklarerat elektroniskt och har anmält godkänt konto för återbetalning.

– Det kan bero på att de har tagits ut för granskning och att denna ännu inte är klar, säger Eva Rayner.Pressmeddelande från: Skatteverket