SÖNDAG 5 JUNI 2016

Bilder från "Sommargatan" i Hällekis

Det blev en fin kväll för drive-in bion för båtar i Hönsäters hamn, nästan vindstilla och inte allt för kallt, enda problemet var den ljusa sommarkvällen som gjorde att det inte blev optimal bild på den stora skärmen när första filmen visades, det blev dock bättre ju mer det mörknade. En hel del folk hade kommit ner till hamnen för att titta och även ett antal båtar låg för ankar ute på "redden".

Missa inte den enastående avslutningen på dagens "Sommargata" i Hällekis. Någon gång efter 22.00 blir det drive-in bio för båtar i Hönsäters hamn, ett mycket ovanligt arrangemang, kan vara helt unikt i sitt slag i landet. För dom som inte har tillgång till båt kan det nog gå att se bion från några platser nere i hamnen. De filmer som visas är, dokumentären "Mellan bleke och storm" samt "SOS-Segelsällskapsresan".På kvällen var det grillning nere i småbåtshamnen, tyvärr inte så mycket folk då det tydligen inte fanns med i de programblad som kommit ut.Skaraborgssällskapet Knaverfolk spelade folkmusik på nyckelharpa bakom kaffestugan i Falkängen under eftermiddagen.

För dom som undrar var Sigrid Storråda tagit vägen, vikingaskeppet som enligt programmet skulle finnas i hamnen hela helgen, kan meddelas att det blivit en miss någonstans, men på nationaldagen skall hon enligt uppgift komma till hamnen i Hällekis.

Även idag höll Eva med medhjälpare full fart på grillen vid Konsum där många passade på att stanna till för att få sig en smakbit av det grillade. Närmare 300 portioner har man serverat under dessa två dagar och fler blir det i morgon. Under tiden man åt kunde man njuta av finstämd musik då Eva & Roy var på plats och underhöll matgästerna med sina vackert framförda visor, ren njutning och avkoppling som ger ro i själen. I morgon på nationaldagen klockan 0900 när flaggan hissas i den nya flaggstången vid dammen kommer även Eva att delta och sjunga sommarvisor, och även Hällekis nationalsång.På eftermiddagen var det trolleriuppvisning för de yngsta på Falkängens scen, det var trollkaren Adin som underhöll det yngre gardet en stund med sina trix.Hugo Ljungkvist är en ung musiktalang från Götene som sjunger och spelar gitarr, både covers och egna låtar. Endast 14 år gammal men har redan hunnit framträda en del, tonsäker och bra på gitarren, kommer säkert att gå långt. Idag uppträdde han på Falkängens scen bakom kaffestugan och inledde med Gessles kända "Här kommer alla känslorna" och fick många varma applåder av de församlade besökarna och fikagästerna. Han återkommer till Falkängen på midsommarafton."Super Ida" tillsammans med elever från dansskolan IndepenDance Academy i Lidköping underhöll besökarna på Falkängen idag vid lunchtid med fartfylld dans. Dansskolan erbjuder kurser från 2 år till seniorer, utöver alla stilar av dans lär man också ut akrobatik, såväl till hobbydansare som elit. Man åker även ut och uppträder på alla former av event.