TORSDAG 2 JUNI 2016

Destination Läckö-Kinnekulle skapar samverkan och nya upplevelser

Besöksnäringen bygger på samverkan mellan aktörer samt att locka besökare till den blomstrande destinationen för minnesvärda upplevelser. Destination Läckö-Kinnekulle AB introducerar inför den kommande säsongen ett flertal nya paket för att åstadkomma just detta, för att allt fler ska upptäcka vår fantastiska Läckö-Kinnekullebygd!

I dagens kravfyllda och stressade samhälle eftersöker allt fler rekreation som innehåller möjlighet till att vara tillsammans med familj och vänner, samt gärna utföra lättillgängliga aktiviteter i naturen. Destination Läckö-Kinnekulle AB har inför kommande sommar och höst tagit fasta på just detta och utformat ett flertal nya paketerade upplevelser. Att paketera destinationens upplevelser är positivt för såväl besökare som näringen. Besökare får upp ögonen för saker de annars kanske inte hittat och besöksnäringens ekonomiska hållbarhet ökar.

Årets nya paket innehåller bland annat ett fiskepaket där man kombinerat fiske- och en gourmetupplevelse. Upplev Vänern är ett annat paket där man kan välja att fiska på sin tur eller bara åka ut och ta ett svalkande dopp. För den som vill komma ännu närmare vattnet och samtidigt röra på sig finns också flera kajakäventyr med både guidad tur eller paddla på egen hand. Du kan även uppleva Läckö-Kinnekulle från cykelsadeln antingen på ett harmoniskt sätt med vanlig cykel längs landsväg eller varför inte prova på en mer actionfylld aktivitet och susa fram genom skogen på en mountainbike. Vill du däremot uppleva naturen i ett lugnare tempo rekommenderas vandringspaketet.

För den som gillar Konst- och kulturupplevelser finns ett sådant paket. Besök Lidköpings konstförenings jubileumsutställning, Läckö Slott, Vänermuseet och Rörstrand museum. Nytt för i år är också två evenemangspaket där Visfestivalen och Sång & Spel vid Läckö Slott paketerats med boende.

Destination Läckö-Kinnekulle har många unika råvaror och välrenommerade restauranger och caféer. Därför har vi flera paket där maten är i fokus. Ett nytt sådant paket är ett fikapaket där man får njuta av bland annat Läckökringla och Rörstrandskaka. Sedan tidigare finns gourmet-, löjrom- och ramslöspaket som är riktigt populära. Andra populära paket som funnits i flera år är operapaket, Läcköpaket och weekendpaket. Så det finns många upplevelser att testa i Destination Läckö-Kinnekulle!Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle