ONSDAG 1 JUNI 2016

Musik på restaurang

Att äta gott och lyssna til musik är en gammal idé i restaurangvärlden, och att det kan fungera även i Götene bevisades den 27 maj, då restaurang Riksha fylldes av musiklystna gäster som långt i förväg bokat bord.

Programmet hette As Time Goes by, vilket var temat för kvällen. Pianisten och sångaren Göran Berger, med ackompanjemang underhöll med sin rika repertoar. Sångerskan Nour, från Palestina, medverkade, med sånger på sitt eget språk, vilket livligt uppskattades. Hon framförde också en sång av Michael Jackson på klingade engelska. Det var första gången hon sjöng något på engelska inför publik men premiären blev en vibrerande känslofylld tolkning av You are not alone.Göran Berger bor i Grebbestad, men tar sig gärna till Götene för dessa kvällar. Det var andra gången han spelade på Riksha, och många vill höra honom igen.

I dagarna meddelas att Restaurang Riksha skall byta ägare. De förra ägarna vågade satsa på dessa Musik o Matkvällar, mycket generöst och framsynt. De insåg att underhållning, och speciellt musik med kvalitet och bredd, skulle vara en tillgång i Götene. All heder åt dem, och deras entusiastiske Rafis, en av ägarna. Det var han som kom upp med idén, tillsammans med mig säger Leif Olsson, som också medverkar i programmen.

Restaurangen är t .v. stängd för reparationsarbete innan den öppnas igen mot slutet av juni.

Då fortsätter vi med program på fredagskvällarna, säger Leif Olsson. Det skall svänga om Götene.