ONSDAG 27 APRIL 2016

Skara Sommarland utvecklar campingen

En av Sveriges största familjecampingar ligger ett stenkast från Skara Sommarland, Skandinaviens största vattenpark. Campingen, som sannolikt kan klassas som en av landets roligaste, blir ännu roligare i år. Inför säsongen 2016 tillkommer nämligen en äventyrsgolf med minigolfbanor som är tematiserade efter vattenattraktionerna i parken och ett helt nytt boendealternativ.

Skara Sommarlands camping, som har en alldeles egen ingång till vattenparken, bestod tidigare av 500 husvagnsplatser, drygt 300 stugor samt lägenheter. I år tillkommer tio premiumstugor. Stugorna, som är specialdesignade för Skara Sommarland, är 35 kvadratmeter med två sovrum (totalt 8 bäddplatser), wc/dusch och ett allrum med kök. Varje stuga har en egen altan med kvällssol.

– Det är fantastiskt roligt att nu kunna erbjuda våra gäster ett högklassigt boendealternativ. Våra premiumstugor har en egen altan och ligger på nära avstånd till allt som både camping och vattenland erbjuder. Stugorna passar alla som vill nyttja Skara Sommarlands totala utbud av upplevelser men som samtidigt vill ha alla bekvämligheter, säger Anders Elfström, campingansvarig på Skara Sommarland.

Dessutom tillkommer en ny äventyrsgolf med banor som är tematiserade efter vattenattraktionerna i parken. Äventyrsgolfen, som är öppen kvällstid, består av nio olika banor, var och en med två olika svårighetsgrad. Varje bana har hämtat inspiration från Skara Sommarlands många vattenattraktioner så som Cobra, Big Drop, Vortex och årets stora attraktionsnyhet – Snakepit.

Investeringen i campingen uppgår till ca 6 miljoner kronor.
De nya premiumstugorna kan bokas på Skara Sommarlands webb.

Skara Sommarlands camping har årligen cirka 60000 gästnätter och öppnade 1984, året efter parkens invigning. Gästerna stannar i genomsnitt 2 dygn för att hinna uppleva allt som Skara Sommarland har att erbjuda. Skara Sommarland öppnar för säsongen den 3 juni.Pressmeddelande från: Skara Sommarland