ONSDAG 6 APRIL 2016

Musikalisk föreställning med humor och svärta om Moa Martinsons liv

Med tvära kast mellan svärta och humor gestaltar Lisbeth Johansson Moa Martinsons liv till ackompanjemang av Carita Jonssons nyskrivna musik. Föreställningen spelas på biografen i Götene den 18 april.

"Moa" är en gripande föreställning om en av våra mest lästa arbetarförfattare där vi får följa Moa Martinsons liv som oäkta född torparunge till erkänd författare. Vi får förundras över hennes mod och rättframhet, skratta åt hennes slagfärdigheter, följa det stormiga äktenskapet med Harry Martinson samt få en inblick i hur hon lyckades debutera som författare vid 43 års ålder.

Föreställningen hade premiär i Göteborg den i oktober 2015 på Teater Uno och har sedan dess turnerat i bland annat Skåne, Västra Götaland och Småland med gästspel på såväl Göteborgs Stadsteater som Smålands Musik och Teater. Kritikerna har lovordat föreställningen: "Uppslukande teater om Moa Martinson. Bländande starkt skådespeleri och vältajmad regi i en taijt berättelse. Starkt och medryckande. Urläckert och initierat skådespel av Lisbeth Johansson tillsammans med musikern och sidekicken Carita Jonsson" "Moa" är angelägen och blixtrande bra teater!" "Lisbeth Johansson briljerar i rollen som Moa Martinson"

Föreställningen om Moa arrangeras av kulturen och biblioteket Götene kommun tillsammans med ABF och Musikcentrum Väst och ingår i serien Musik på biblioteket.


Pressmeddelande från: Götene kommun