ONSDAG 16 MARS 2016

Invigning av transäsongen

Våren är på gång. Även om snön ligger här och där så börjar fler och fler vårtecken synas. Tranorna har börjat anlända och nu på lördag den 19 mars inviger vi årets transäsong vid Hornborgasjön.

Vi välkomnar tranorna och våren med en härlig dag full av aktiviteter. Det blir invigningstal, tranguidning, tipspromenad och musikunderhållning.

Festligheterna inleds den 19 mars kl. 11.00 då Maria Comstedt, affärsutvecklare för Trandansen och Hornborgasjön, invigningstalar. Därefter blir det vacker sång och musik av Amina Johansson.

– Nu drar det igång på allvar! Vi har gjort allt vi kan för att förbereda oss på årets transäsong. Nu hoppas vi att både tranor och turister dyker upp och bidrar till den vackra blandning av naturupplevelse och folkfest som vi brukar få uppleva vid Hornborgasjön, säger naturumföreståndare Sofie Stålhand.

På plats till invigningen finns även Kent-Ove Hvass, ordförande för Skövde fågelklubb som kommer hålla en gratis tranguidning kl. 12.00. Perfekt för den som vill lära sig mer och passa på att ställa alla möjliga och omöjliga frågor om tranor.

Därefter är man redo för tipspromenaden på trantema för både vuxna och barn. Dessutom finns fågelvärdar på plats för att svara på alla dina fågelfrågor och på Trandansen finns fika att köpa.

Öppettider Trandansen 2016
19 mars – 17 april kl. 09.00–19.00

Tältet vid Trandansen
1 – 3 april Matmarknad kl. 10.00–16.00


Pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götalands Län