MÅNDAG 14 MARS 2016


Högskolestudenterna Leon Cort, Angelica Pödenphandt Ståhl, John Kurri, Philip Tydén, Therese Woo Hagebratt och Johan Lundqvist - Foto: Josefine Ahrling, Skövdebostäder

Skövdebostäder fick kreativ kortidé genom Drivhuset24

På Drivhuset24 ska studenter på ett dygn lösa uppdrag åt företag. Juryns pris för bästa idé gick till ett nytt koncept för Skövdebostäders hyresgästkort.

Varje år anordnar stiftelsen Drivhuset Skaraborg en tävling för högskolestudenter. I år valde Skövdebostäder att ha med ett uppdrag till studenterna.

– Drivhuset24 är ett spännande sätt för oss att få input från ungdomar på hur vi kan utveckla valda delar av vår verksamhet. Just Hyresgästkortet som vi jobbat med i 22 år såg vi som ett perfekt exempel, säger Jessica Ericson, som jobbar med Skövdebostäders rabattkort för hyresgäster.

Årets upplaga den 10-11 mars arrangerades i Music Factorys lokaler i Skara. Under ett dygn nästan utan sömn sattes de drygt trettio deltagarnas kreativitet och uthållighet på prov när de tog sig an de olika uppdragen.

Belönades för app

– Vi tittade på hur en app för Skövdebostäders hyresgästkort kunde se ut. Det har varit roligt och givande att vara med även om vi nu är lite trötta, säger Philip Tydén som läser User Experience Design vid Högskolan i Skövde.

Han ingick i den vinnande gruppen tillsammans med Therese Woo Hagebratt, Leon Cort, John Kurri, Johan Lundqvist och Angelica Pödenphandt Ståhl.

Jessica Ericson på Skövdebostäder var också nöjd med studenternas insats:
– De har jobbat på jättebra och det är absolut troligt att vi kommer att förverkliga några av deras idéer.

Bra med konkreta uppdrag

Andra exempel på uppdrag som var med var nya former för teambuilding och hur matvarors livsmedelskedja kan bli tydligare genom ny teknik.

– Det är bra att studenterna får konkreta uppdrag direkt från arbetslivet att jobba med. Förutom att det är en upplevelse att vara med lär de sig mycket om kreativitet och att jobba i grupp, säger Anna Nilson, projektledare på Drivhuset Skaraborg.


Pressmeddelande från: Skövdebostäder