MÅNDAG 1 FEBRUARI 2016

Duse Udde Camping blir del av Svenska Campingpärlor

Nu är det klart att värmländska Duse Udde Camping utanför Säffle blir en del av den nya kedjan Svenska Campingpärlor. Gemensamt för campingarna i den nya kedjan är att de ska ha ett exceptionellt läge, vilket Duse Udde Camping också har.

– Campingplatsen ligger fantastiskt vid Vänerns strand mitt i friluftsparadiset Duse Udde, så den passar väldigt fint in i vår nya campingkedja, säger Mark Baljeu, vd för Grönklittsgruppen som står bakom satsningen på Svenska Campingpärlor.

Grönklittsgruppen satsar stort på att växa inom camping och den nya campingkedjan Svenska Campingpärlor har nu en ny medlem i familjen, Duse Udde Camping. Grönklittsgruppen tar över driften av anläggningen omgående.

Duse Udde Camping – en pärla för naturälskare

I år är det 50 år sedan Duse Udde Camping byggdes. Här finns 350 platser för tält, husvagnar och husbilar, 50 stugor och service för gästerna. Campingen ligger vackert vid Vänerns strand med fina klippbad och barnvänliga sandstränder. Här råder perfekta förhållanden för vindsurfing och charterbåtar. Nya bryggor och båtslip gör också stället till en fin fiskecamp. På Duse Udde finns vacker natur, ett rikt djurliv och vandringsleder.

I den gamla fyren finns restaurang och kafé och här finns också konferenslokaler för upp till 80 gäster med möjlighet till en rad aktiviteter.

– Vi är glada att vi fick frågan från Säffle kommun om att ta över driften av den här folkkära campingen. De ville ha en stark och erfaren entreprenör som ser potential i Duse Udde Camping och för oss var tajmingen perfekt, säger Mark Baljeu.

Planen är att Campingpärlor ska ha 10-20 campingplatser 2018 och nå en omsättning på 200 miljoner. Följande sju campingar ingår redan nu i Svenska Campingpärlor: Duse Udde Camping, Grännastrandens Camping, Orsa Camping, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Mora Camping och Orsa Grönklitt.

För att läsa mer om Campingpärlor , gå in på www.campingparlor.se


Pressmeddelande från: Grönklittsgruppen