MÅNDAG 1 FEBRUARI 2016

Första spadtag i Skövde för 18:e Bovieran

Nu går det officiella startskottet i Skövde för byggandet av nya unika bostadsrätter för de som är 55+. Konceptet heter Bovieran och bostadsrätterna byggs runt en stor inglasad vinterträdgård som rymmer växter från stora delar av världen.

Första spadtag förrättas av Kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson.
Området där Bovieran skall byggas ligger vid Södra Henstorp.
Spadtag: Onsdag den 10 februari, kl 12:00

Sveriges grönaste 55+ boende!

Alla Bovieras anläggningar är helt identiska och består av 48 st. lägenheter. Fastigheten är byggd i u-form med en 1600 kvm stor inglasad vinterträdgård i mitten. Bovierans koncept står för upplevelse, trygghet och social gemenskap. Vinterträdgården är anläggningens hjärta vilken erbjuder en gemensam plats för avkoppling och aktivitet i en behaglig miljö utan snöskottning.

Göteborgsbaserade företaget Bovieran AB grundades 2005 och ägs sedan 2015 av börsnoterade Fastighets AB Balder. Sedan starten har ett 13-tal Bovieror byggts runt om i Sverige. Konceptet har hittills varit en succé och fler etableringar är på gång. Planen är att bygga 4-6 anläggningar per år. Under 2015 blev Bovieran en stolt mottagare av Kalmar Kommuns Stadsbyggnads pris.

På tur står kommande projekt; Borgholm, Karlstad, Kalmar, Borstahusen - Landskrona, Oskarshamn, Stenungsund, Strängnäs, Svedala, Södertälje, Trelleborg, Viken-Höganäs, Växjö, Ystad & Örebro Kränglan.


Pressmeddelande från: Bovieran