ONSDAG 27 JANUARI 2016

Nu kommer Wayne’s Coffee till Värnamo, Trollhättan, Borlänge och Mariestad

Wayne’s Coffee planerar att dubbla antalet kaféer i Sverige inom fem år, vilket kommer skapa många nya småföretag och arbetstillfällen samtidigt som det befäster Wayne’s Coffees position som norra Europas största franchisekedja inom kafébranchen. I Värnamo, Trollhättan, Borlänge, Mariestad. planerar Wayne’s Coffee att öppna ett kafé och nu letar vi efter lokaler och franchisetagare som vill bli del av landets första och enda KRAV-märkta kafékedja.

Wayne’s Coffee är sedan januari 2016 Sveriges första KRAV-certifierade kafékedja. Märkningen är en milstolpe i Wayne’s Coffees långsiktiga ambition att erbjuda allt fler svenska och miljövänligt producerade råvaror och produkter. Wayne’s Coffee har i dagsläget ca 100 kaféer i Sverige och är Norges största kafékedja. Totalt har kedjan omkring 150 enheter i sex länder.

För att nå expansionsmålet om att dubbla antalet kaféer från dagens omkring 100 i Sverige inom fem år ska i snitt 20 nya kaféer öppnas per år inom de kommande fem åren. Eftersom Wayne’s Coffee bedrivs i franchiseform kommer expansionen bidra till att många mindre företag startas. Expansionen beräknas resultera i omkring 500 nya arbetstillfällen. Jobb som i huvudsak kommer att gå till yngre anställda.

Värnamo, Trollhättan, Borlänge, Mariestad är orterna som ingår i Wayne’s Cofffes stora satsning under våren.

– Vi söker bra lokaler i rätt affärsläge i centrala Värnamo, Trollhättan, Borlänge, Mariestad.. En minst lika viktig utmaning är att hitta rätt franchisetagare, säger Henrik Lejon som är etableringsansvarig på Wayne´s Coffee och ansvarig för kedjans kraftiga expansion i Sverige.

– Vi vill göra Sveriges fastighetsägare och intresserade franchisetagare medvetna om hur flexibelt vårt koncept är och att vi kommer vara mycket expansiva under de kommande åren. Vi etablerar oss i både stora och små lokaler. Redan idag har vi kaféer från 35 till 450 kvadratmeter. Optimal yta för oss är 180 kvadratmeter men så länge läget är rätt och det finns kundunderlag som säkrar våra franchisetagares framgång och lönsamhet även i nya kaféer så är vi intresserade.

– Vår mat och våra bakverk bereds i kaféet vilket ger extra fräscha produkter till våra gäster och minimalt med svinn. Det här är viktigt för oss både ur ett lönsamhets- och miljöperspektiv. Vi har dock ingen tillagning på plats och behöver därför inte ett traditionellt restaurangkök. Det här gör oss till en mycket flexibel och trygg hyresgäst, avslutar Henrik Lejon.

Ända sedan starten 1994 har Wayne´s Coffee letat efter äkta råvaror, för att det känns bättre och smakar mycket godare! Idag är många av våra råvaror miljömärkta, allt kaffe är certifierat av Rainforest Alliance och flera av våra mest populära bakverk är helt ekologiska.


Pressmeddelande från: Wayne’s Coffee