TISDAG 19 JANUARI 2016

Uppgörelse kring Billingskolans idrottshall

Skövde kommun har nått en uppgörelse med White arkitekter AB gällande spelytan på Billingskolans idrottshall. Kommunen får en ersättning från arkitektbyrån på 2.350.000 kronor.

Billingskolans idrottshall var färdig till skolstarten i augusti 2014. Då upptäcktes att spelytan i idrottshallen var mindre än de 40x20 meter som kommunen ställt som krav. Skövde kommun bestämde sig då för att stämma White arkitekter AB för att ritningarna inte motsvarade kraven.

Sektor service räknar med en kostnad på cirka 12 miljoner kronor om Billingskolans idrottshall ska byggas om så att måtten på golvytan blir 40x20 meter.

Chefen för sektor service, Karl Alexanderson, är den som fört kommunens talan.

- Det har varit klart från början att ersättningen från White inte skulle täcka kostnaden för att bygga om hallen. Pengarna från White går nu in i kommunens kassa. Vad de ska användas till blir en fråga för politikerna att besluta om. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att hallen inte kan användas till alla verksamheter, till exempel handbollsmatcher, men för skolans behov är det en mycket bra idrottshall, säger Karl Alexanderson.


Pressmeddelande från: Skövde kommun