TISDAG 19 JANUARI 2016

Majblomman är isturkos!

Nu är Majblomman 2016 inte hemlig längre! Nyss avtäcktes den turkosfärgade blomman med ljusviolett mittprick. Landshövding Lars Bäckström och 130 elever på Nya Varvets skola i Göteborg välkomnade vårens starkaste symbol - designad och framröstad av barn.

Majblomman 2016 blandar iskallt turkosfärgade med mörklila kronblad. Pricken i mitten är milt violett. Färgkombinationen har visat sig vara det överlägset populäraste förslaget bland Majblommans unga följare i sociala medier.

Majblommans generalsekreterare Lena Holm var så klart på plats i Nya Varvetskolans gympasal, för att berätta om hur man hittar rätt bland alla färgförslag som skickas in från barn i hela landet.

Majblommans färger engagerar, det märks! Varje år har vi stora högar med målade blommor, och förslagen på vår web är också tusentals. När vi har kring tio finalister är det alla barns tur att rösta fram nummer ett.

Att Majblomman premiärvisas på Nya Varvets skola beror på att eleverna är extra duktiga på att sälja majblommor, samtidigt som skolan lyckas inkludera alla barn i gemenskapen till vardags.

Våra elever är verkligen empatiska och hjälpsamma i vardagen. Jag är fantastiskt stolt över dem! Förra året sålde våra barn majblommor för 145.000 kronor. Helt makalöst, säger Nya Varvets rektor Malin Vangstad.

I över 100 år har Majblomman bytt kostym varje vår. 2016 års blomma börjar säljas av barn i hela landet den 14 april då insamlingen startar.

- Det blir årets höjdpunkt! 80.000 barn kommer att sälja majblommor, och vi satsar åter igen på en insamling på över 60 miljoner kronor! Ju mer pengar barnen samlar in desto fler barn som har det svårt kan få hjälp, säger Lena Holm, Majblommans generalsekreterare.


Pressmeddelande från: Majblomman