MÅNDAG 18 JANUARI 2016


Gert Rahm, Kristoffer Örnelind, Mikael Tervaniemi, Susanne Andersson, Lars Waldefeldt, Anders Månsson, Åke Fransson, Jerker Andersson-Liljestrand, Åsa Karlsson och Matilda Åslin

Kommunledningen besökte Rasta Götene

Det var Mikael Tervaniemi, driftansvarig Rasta Sverige och Kristoffer Örnelind, platschef Rasta Götene som tog emot när kommunledningen kom på företagsbesök.
Mikael ingår i Rastas koncernledning och styrelse. Hans far Dan Tervaniemi grundade bolaget 1973 och är VD för Rasta Sverige. Familjen Tervaniemi är majoritetsägare i bolaget.

Rasta har 25 vägrestauranger i södra och mellersta Sverige. De satsar medvetet på de som arbetar och färdas längs vägarna. Rasta erbjuder uppställnings- och tankplatser, dusch och vilorum samt mat efter olika önskemål. Rasta Club-kortet ger speciella förmåner och rabatter. Anläggningarna är anpassade till att kunna serva stora grupper som bussresenärer på bästa vis och personalen har erfarenhet att ta hand om många människor samtidigt. På flera av Rastas anläggningar finns rum för övernattning och konferensrum.

Rasta Group driver restaurang-, kiosk- och konferensverksamhet i fyra arenabolag. Nya Ullevi, Gamla Ullevi, Åbytravet och Guldfågeln Arena i Kalmar. Under hösten 2015 tillkom kulturrestauranger som ett nytt affärsområde. Det innefattar Skansens Restauranger, Kungliga Dramatiska Teaterns restauranger, Haga Forum, alla tre belägna i Stockholm dessutom Trädgår'n i Göteborg och Rådhuskällaren i Malmö.

Rasta Götene ligger strax utanför Götene vid rondellen mellan E20 och riksväg 44. Preembutiken, som drivs av Rasta, är nyligen ombyggd och har fått helt ny design och nytt sortiment. Rasta satsar på hembakat och vill också vara ett lokalt fika- och lunchställe.
Rasta Götene deltar i olika aktiviteter på Torget i Götene är anslutna till Klubb Götene. Ett nytt fräscht konferensrum finns i anslutning till restaurangen.

Rasta har ett avtal med Burger King om att bygga sju hamburgerrestauranger i kombination med Rastas etablerade vägkrogar under de kommande tre åren. Samlokalisering med Burger King kommer att locka framför allt yngre gäster och barnfamiljer.
Burger King finns redan på plats vid Rasta i Håby och i Brålanda och det är inte omöjligt att det kommer att byggas en Burger King restaurang även vid Rasta Götene.