TORSDAG 14 JANUARI 2016

Carina Bergfeldt, författare och journalist, gästar Lidköpings Stadsbibliotek

På onsdag gästas Lidköpings Stadsbibliotek av Carina Bergfeldt. Hon kommer att berätta om sitt arbete med boken om dödsstraffet i USA: Sju dagar kvar att leva. Sommaren 2013 tillbringade hon i USA och skrev den uppmärksammade artikelserien "En vecka med döden" om den sista veckan i dödsdömde Vaughn Ross liv. Resan följdes upp sommaren 2014, vilket resulterade i denna bok.

Carina Bergfeldt är född 1980 och uppvuxen i Götene, hon är reporter och kolumnist på Aftonbladet och 2012 tilldelades hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Berättare för sitt reportage "Dagen vi aldrig glömmer" om massakern på Utøya. Juryns motivering var "Av tusen lösa trådar väver hon en tät och tydlig berättelse som griper tag och vägrar släppa."

Carina har även rapporterat från USA-valet 2012, bombdåden under Boston Maraton 2013 och rest genom Afrika för tidningens räkning. Carina Bergfeldt har tidigare arbetat som lokalreporter på bland annat Skaraborgs Läns Tidning, TV4 Halland och NBN News i Newcastle, Australien.

Carina debuterade som författare med kriminalromanen Fadersmord 2012 och i höstas kom boken Fotografiet, en psykologisk thriller som utspelar sig i Skövde.

Föreläsningen sker i samarbete med Lidköping Amnestygrupp.

Tid och plats: 20 januari klockan 18:30 på Lidköpings Stadsbibliotek.


Pressmeddelande från: Lidköpings kommun