ONSDAG 13 JANUARI 2016

All time high på Vasamuseet

Ett helt fantastiskt besöksår, så går det att sammanfatta 2015 för Vasamuseets räkning. Både när det gäller skolklasser, kryssningsresenärer och enskilda turister. Aldrig har så många besökt museet.

När siffrorna för 2015 sammanställts är det tydligt att museet aldrig har haft så många besökare. Drygt 1,3 miljoner besökare tog sig till Vasamuseet under förra året. En ökning med 7,5 procent jämfört med 2014.
– Vi är självklart jätteglada för det här. Att så många vill besöka oss är fantastiskt. Personligen är jag också imponerad av personalen som har hanterat det här trycket samtidigt som museet klättrat till en niondeplats på TripAdvisor, säger Vasamuseets chef Lisa Månsson.

Rekordåret syns dessutom på flera kategorier. Skolklasserna har blivit fler och den lokala publiken har ökat under lågsäsongen. Men framförallt är det kryssningsfartygen som har bidragit till ökningen med resenärer från inte minst USA, Indien och Kina.
– Detta lovar mycket gott inför 2016. Vi jobbar dessutom hela tiden för att göra museet intressantare och bättre. Bland annat ska vi i år börja med gratis pedagogiska program för skolan, säger Lisa Månsson.

Turismen i Stockholm har gått upp över huvud taget både när det gäller nationella och internationella turister. Sammanlagt kom 1 312 494 besökare till Vasamuseet under 2015.


Pressmeddelande från: Vasamuseet