Fredag 4 december 2015

Satsning på mer Närtrafik i Västra Götaland

Nu satsar Västtrafik ytterligare på Närtrafik i Västra Götaland. Från den 13 december utökas utbudet i tolv kommuner.

Närtrafik är ett särskilt koncept för att resa kollektivt mellan landsbygd och tätort. Den som har långt till den ordinarie kollektivtrafiken kan bli hämtad vid dörren och resa till Västtrafiks närtrafikhållplatser, och vice versa.

Den 13 december utökar Västtrafik utbudet i tolv kommuner, som nu får fler tider att resa på.

– Närtrafik gör det möjligt att resa kollektivt också om du bor på landet och med den här satsningen hoppas vi att ännu fler ska upptäcka alla fördelar. Det är ett enkelt och prisvärt sätt att resa, säger Camilla Holtet, chef strategisk planering på Västtrafik.

Utökad Närtrafik är en del i Västtrafiks arbete med att erbjuda en grundläggande nivå av kollektivtrafik i hela regionen. Den är öppen för alla, även turister och tillfälliga besökare som ska resa till landsbygden.

Under denna vecka har en folder med information om Närtrafik delats ut till alla hushåll i de tolv kommunerna.

Utökad Närtrafik den 13 december

Samtliga kommuner som får utökad Närtrafik den 13 december: Bollebygd, Borås, Grästorp, Herrljunga, Hjo, Karlsborg, Lerum, Lilla Edet, Mark, Tibro, Uddevalla, Vårgårda.

Fakta Närtrafik

Närtrafik är öppen för alla. En resa kostar 39 kronor (41 kr från den 3 januari) och förbeställs på telefon 0771-91 90 90. Man betalar direkt till föraren eller med en särskild sms-biljett. Västtrafiks periodkort gäller inte, men i de kommuner som erbjuder seniorkort är dessa giltiga som biljett. På Västtrafiks webbplats finns information om utbudet i respektive kommun.


Pressmeddelande från: Västtrafik